≡ Menu

Vikend paket v Sarajevu

Sarajevo je bila vedno dobro obiskana destinacija. Takšna je tudi v obdobju po državljanski vojni, ko počasi a vztrajno dobiva nov razcvet.

Kratek in prijeten polet iz Ljubljane vas pripelje v še eno mešanico različnih kultur in pestre zgodovine na balkanskem polotoku. Veliko nastanitev nudi brezplačen prevoz iz letališča, po samem mestu pa se je najbolje sprehajati peš.

Začnimo v Baščaršiji, kjer se nahajajo številne trgovinice, stojnice prav tako pa se tukaj nahaja kar nekaj znamenitosti, kot Gazi – Husrev begova džamija, priljubljen Morića han in druge. Pot nadaljujte po nakupovalni ulici Ferhadija, kjer se poleg trgovinic nahajajo tudi priljubljeni gostinski lokali in hoteli.

Po mestu boste verjetno naleteli na številne rdeče okrase na stavbah. Domačini so po vojni pobarvali luknje od raketnih izstrelkov in jih poimenovali »sarajevske vrtnice«.

V zadnjih letih je postal izredno pomemben tudi sarajevski filmski festival. Vsako leto ga obiščejo pomembne zvezde iz predvsem evropske in ameriške filmskem industrije.

Vikend paketi v Sarajevu pa so zanimivi tudi pozimi, ko jih lahko združite s smučanjem na Jahorini ali na Bjelašnici. Oba smučarska centra nudita nekaj hotelov in apartmajev, kjer lahko poiščete ustrezno prenočišče, ob večerih pa obiščete dogajanja v Sarajevu. Seveda pa so v Sarajevi nepozabna predvsem bučna novoletna praznovanja.
Booking.com